Advies, ontwerp en uitvoering
van werktuigbouwkundige installaties Wij zijn hard op zoek naar nieuwe collega's

verwarmingsinstallaties

Radiatoren verwarming
Nog heel vaak wordt de traditionele verwarming met radiatoren toegepast. Daarin zijn nu veel mogelijkheden het aanzicht van de installatie te verfraaien door toepassing van design radiatoren en convectoren.
Vaak wordt nu laagtemperatuur verwarming toegepast om te voldoen aan de EPC norm, waardoor het oppervlakte aan radiatoren vergroot wordt. Meestal is het dan beter een combinatie met vloerverwarming te maken.

Verschillende designradiatoren.

Vloerverwarming
Door toepassen van vloerverwarming kan een enorme verhoging van het comfort gerealiseerd worden.Tevens is een besparing van 15-20% van de stookkosten te realiseren ten opzichte van traditionele systemen.
Door de stralingswarmte van vloerverwarming voelt men zich bij lagere luchttemperatuur reeds comfortabel warm. Op deze manier wordt een gezond leefklimaat gecreƫerd met het comfort van een behaaglijke warmte. Bovendien is het energieverbruik minder door de lagere ruimte temperatuur.
Door toepassing van zoneventielen is het bij vloerverwarming mogelijk per vertrek een goede regeling te maken en is het mogelijk ook vloerverwarming als hoofdverwarming te gebruiken.
Steeds vaker gebruiken we de vloerverwarming om te koelen in de zomer. Door de vloer in de zomer te koelen kan met relatief zeer weinig energie toch een aangenaam binnen klimaat worden gerealiseerd.

De aanleg van vloerverwarming in een kantoorpand.

Luchtverwarming
Bedrijfshallen worden nog veelal door luchtverhitters verwarmd. Direct gas gestookt of verwarmd door warmwater. Bij hogere bedrijfshallen is het belangrijk goede aandacht te geven aan een goede warmteverdeling in de leefzone door toepassing van speciale uitblaaskappen en ondersteuningsventilatoren.

Stralingsverwarming
In bedrijfshallen, sportcomplexen en showrooms wordt ook steeds vaker gebruik gemaakt van stralingsverwarming. Naast de al genoemde toepassing van vloerverwarming kan dit ook gerealiseerd worden met stralingspanelen aan het plafond.

Stralingspanelen in een klaslokaal van een scholengemeenschap.

Stralingswarmte heeft een groot aantal voordelen zoals: lage omgevingstemperatuur met een hoge behaaglijkheid, snelle opwarming, relatief laag energieverbruik, lage operationele kosten, geen luchtwervelingen en stil.
In grote bedrijfshallen, waar een beperkt aantal mensen werken, wordt ook stralingswarmte toegepast: de zogenaamde infrarood straling. Hiermee worden bepaalde werkplekken verwarmd en de overige ruimtes blijven onverwarmd. Hierdoor wordt veel energie bespaard omdat niet de hele hal verwarmd hoeft te worden.