Advies, ontwerp en uitvoering
van werktuigbouwkundige installaties Wij zijn hard op zoek naar nieuwe collega's

luchtbehandeling

Luchtbehandeling en ventilatie
Voor een goed klimaat is het nodig ruimtes goed te ventileren. Vaak worden naast de afzuigsystemen voor de “natte groepen” ook kantoorruimtes, winkels en woonvertrekken geventileerd om een goed leef- en werkklimaat te garanderen. Door de toepassing van warmeterugwin units en balansventilatie kan hierdoor veel energie bespaard worden.


3 Verschillende ventilatiesystemen van Stork Air: (v.l.n.r.) een Warmteterugwin unit voor Utiliteitsbouw, een dakventilator met afzuigsysteem voor gestapelde woningen en een Balansventilatie voor een eensgezinswoning.

Bij de Utiliteitsbouw, zoals kantoren, gezondheidscentra, winkels en bijeenkomstcentra passen wij vaak luchtbehandelings- installaties toe.
Hierbij wordt lucht in een centrale behandelingskast geconditioneerd (verwarmen, koelen, verversen, bevochtigen en/of filtreren). De lucht wordt via een kanalenstelsel in de verschillende vertrekken ingeblazen en weer afgezogen. Een aparte warmtebron (CV-ketel, stadsverwarming) zorgt voor de warmte en een koelmachine wordt geïnstalleerd voor de koude opwekking.


Een ventilatiesysteem in aanbouw.